Unikátní putovní historicko-vědecká výstava GENESIS v Jihlavě

Od 27. února do 9. března se v Městské knihovně koná výstava „Genesis“ s podtitulem „Kde se věda potkává s historií a začíná víra“. Autor výstavy Mgr. Libor Votoček doporučuje výstavu každému, kdo přemýšlí nad původem vesmíru a života, nad původem národů, jazyků a ras, nad původem degenerace a smrti, kdo chce lépe porozumět vědě, kdo se zajímá o historii dávných civilizací, živé i neživé přírody, kdo věří v evoluci, koho zklamalo náboženství nebo církev, kdo se chce lépe orientovat v dnešním světě nebo kdo hledá lepší budoucnost pro sebe i své děti.

Výstava je doprovázena promítáním úryvků z nezávislých dokumentárních filmů a přednáškami, které se budou konat v Městské knihovně v Jihlavě (27. 2. a 1. 3.) a poté na malé scéně DKO v Jihlavě (2. – 9. 3.).

Historie ukázala, že dialog mezi přírodními a historickými vědami, filozofií a vírou je nejen možný, ale i všestranně obohacující. Putovní historicko-vědecká výstava s prozaickým názvem Genesis se takový dialog pokouší otevřít. Jste srdečně zváni.

Genesis upoutavka
Genesis upoutavka 2

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


2 + sedm =